Waarom je altijd zelf je website aan moet kunnen passen

Waarom je altijd zelf je website aan moet kunnen passen

website zelf aanpassen

Geschreven door Nienke

8 mrt, 2024

Als ondernemer is het verleidelijk om het beheer en onderhoud van je website volledig uit handen te geven aan een webbouwer. Het lijkt misschien handig om je zorgen weg te nemen en tijd vrij te maken om paarden te kunnen helpen, maar het volledig uitbesteden van je website kan risico’s met zich meebrengen. In deze blog leg ik uit waarom ik vind dat je als ondernemer altijd zelf toegang wilt houden tot je website en waarom je nooit volledig afhankelijk moet zijn van externe partijen.

In mijn werk kom ik wel eens ondernemers tegen die hun website door iemand anders hebben laten maken en zelf niet eens de inloggegevens hebben. Vervolgens stopt de webbouwer, krijgen ze ruzie of gebeurt er iets anders waardoor deze de website niet meer aan kan of wil passen. Als ondernemer kun je je site dan niet meer om aanpassingen te maken, met als resultaat dat je een website online hebt staan met verouderde informatie waar je niks aan kan veranderen. Dat wil je voorkomen, en daarom vind het altijd belangrijk dat je als website eigenaar zelf de inloggegevens hebt en weet hoe je een simpele aanpassing kan doen. Ook de volgende voordelen spelen hier in mee:

1. Flexibiliteit en onafhankelijkheid

Een van de belangrijkste redenen om controle te houden over je website is flexibiliteit en onafhankelijkheid. Als ondernemer wil je in staat zijn om snel aanpassingen te maken aan je website om in te spelen op veranderende marktomstandigheden, trends en behoeften van je klanten. Wanneer je volledig afhankelijk bent van een externe partij, loop je het risico dat je vast komt te zitten in lange wachttijden en hoge kosten voor kleine wijzigingen.

2. Kostenbesparing op lange termijn

Hoewel het uitbesteden van je websitebeheer op korte termijn handig kan lijken, kan het op lange termijn leiden tot aanzienlijke kosten. Externe partijen brengen vaak hoge tarieven in rekening voor wijzigingen en aanpassingen aan je website, en deze kosten kunnen snel oplopen. Door zelf controle te houden over je website, kun je kosten besparen en zelf wijzigingen aanbrengen wanneer dat nodig is.

3. Bescherming van bedrijfsgegevens

Als je je website volledig uit handen geeft, geef je ook de controle over je bedrijfsgegevens uit handen. Dit kan gevoelige informatie bevatten zoals klantgegevens, financiële gegevens, en bedrijfsstrategieën. Door controle te houden over je website, kun je ervoor zorgen dat je bedrijfsgegevens veilig blijven en dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot belangrijke informatie.

4. Continu leren en verbeteren

Door zelf je website te beheren en aan te passen, heb je de mogelijkheid om continu te leren en te verbeteren. Je kunt experimenteren met verschillende ontwerpen, inhoudsindelingen, en marketingstrategieën om te zien wat het beste werkt voor je bedrijf en je doelgroep. Dit stelt je in staat om je website voortdurend te optimaliseren en te verbeteren om de beste resultaten te behalen. Ook leer je zelf zo steeds meer over het maken van een website en kun je nieuwe dingen die je leert meteen toepassen.

Conclusie

Als ondernemer is het belangrijk om toegang te houden tot je website en nooit volledig afhankelijk te zijn van externe partijen. Natuurlijk kun je wel externe partijen inschakelen die je helpen met je website, maar zorg altijd dat je zelf ook een hand aan het stuur houdt. Door zelf controle te houden over je website, behoud je flexibiliteit, onafhankelijkheid, en kostenbesparing op lange termijn. Bovendien kun je direct reageren op veranderingen in de markt, bescherm je bedrijfsgegevens, en blijf je continu leren en verbeteren. Kortom, het behouden van controle over je website is essentieel voor het succes en de groei van je bedrijf.

Loop jij er tegenaan dat je niet meer in je website kan? Je mag me altijd mailen op info@equinspire.nl voor advies. Ik kan je niet altijd helpen om in te loggen omdat je vaak in bepaalde systemen in moet kunnen loggen om je gegevens te achterhalen, maar ik kan je wel helpen contact op je te nemen met de juiste partijen.

Dit vind je misschien ook interessant:

0 reacties